Menu Decan
MENU DECAN
Het nieuwe menu decan start op 16/8.
Gravlax zalm – radijs – pompelmoes – citroenmelisse
Kaviaar – buikspek – rucola – aardappel*
Pladijs – pompoen – kokkels – dashi
Kalfsentrecote – baba ganoush – tomatencompote – parelgerst
Nectarine – pistache – ricotta – kardemom
A LA CARTE
Voorgerechten
Oester natuur (6 stuks) – Oosterschelde HK 46 nr. 3 – natuur of sjalotvinaigrette
Gravlax zalm – radijs – pompelmoes – citroenmelisse
Carpaccio rode biet – gerookte olie – brocciu – snijbiet
Gebakken langoustine – Imperial Heritage kaviaar (10 gr) – bloemkool – beurre noisette
Rundstartaar – pickles – crumble van zuurdesem
Kalfszwezerik – Parijse champignon – cevenne ui – dragon reductie
Pladijs – pompoen – kokkels – dashi
Hoofdgerechten
Tarbot – venkel – aardappel – graanmosterd
Zonnevis – antiboise – zeekraal – courget
Kalfsentrecote – baba ganoush – tomatencompote – parelgerst
Kalfsniertjes – prei – akkerzwam – graanmosterd
Entrecote ‘Txogitxu’ – béarnaise – kropsalade – verse frietjes
Risotto van carnaroli rijst – groene kruiden – oude kaas – kruidensla
LUNCH
Productinformatie
Meer weten over de producten waar wij mee werken? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Een Portugese Vino Verde bij buikspek
Een groene regio, vlak bij de Atlantische Oceaan, getypeerd door een maritiem gematigd klimaat. Atypisch voor het warme zwoele Portugal, maar een pareltje voor Antonio Ribeiro en Sara Dionisio. Hun filosofie? Wijnen maken die een expressie zijn van het terroir. En dat biodynamisch!
Voor deze ALR (Antonio Lopes Ribeiro) -wijn is dat een frisse, minerale wijn. Gemaakt van 60% Loureiro, 30% Avesso en 10% Arinto, 3 inheemse druiven die floreren op hun granietbodem.
In de neus fijne aroma’s van groene appel en sinaasappel. In de mond een expressieve zuurgraad, levendig, fris en tegelijk rijpe tonen. Een opmerkelijke begeleider voor buikspek – kaviaar – aardappel. Maar daar houden we van. U ook?
Liever non-alcoholisch? Vraag naar het sappen- en infusiearrangement.


Geitenkaas van ‘t Leenhof
‘t Leenhof is een actieve melkvee-en geitenboerderij. Zij verbouwen het voerder voor hun dieren grotendeels zelf en laten hun dieren vrij grazen op de weide.
Hun koeienmelk gaat integraal naar de melkerij, maar de rauwe geitenmelk wordt op ambachtelijke wijze op de boerderij zelf verwerkt tot allerlei verse geitenkaasjes. Hierdoor hebben zij het ganse productieproces zelf in handen wat leidt tot fantastisch lekkere kazen.
Meer weten of een bezoekje plannen? Check de website van ‘t Leenhof.
Kintoa varken van Pierre Oteiza
Het Kintoa varken komt uit de Aldudes-vallei tussen Frankrijk en Spanje (Kintoa regio). Ze leven op berghellingen en zwerven vrij rond in de bossen. Daar vinden ze lokale kruiden en seizoensvruchten zoals kastanjes, eikels, beukennootjes en biologische granen. Het ras typeert zich door zijn lange oren en zwart-witte kleur.
Door het continue harde werk van een handvol lokale boeren zoals Pierre Oteiza herleeft het ras in zijn volle glorie en habitat nadat het in de jaren ’80 met uitsterven bedreigd was.
Meer weten? Check de website van Carnivale.
