Sluit venster

Winkelmand

Cart

Sluit venster

Booking

Sluit venster
Dinsdag - Vrijdag

Open (lunch en diner)

Zaterdagavond

Open (diner)

Zaterdagmiddag, zondag, maandag

Gesloten

Winkelmand 0.00 0

 

MENU DECAN

Het wildmenu decan start op 8/11.

Grijze garnalen – dragon – beukenzwam – remoulade van knolselder

Gebakken sint-Jacobsnoot – schorseneer – hazelnoot – lavas

Herfsttruffel – verse pasta – tijm – sjalot*

Fazant – witloof – spruitjes – fine champagnesaus

Kweepeer – Popcorn – Veenbes

Menu decan€ 75

*Extra tussengerecht€23

Bijhorende wijnen€ 31

Proefarrangement (halve glazen)€ 22

Kaasbord ipv dessert€ 9

Kaasbord als extra gerecht € 15

 
 

A LA CARTE 

Voorgerechten

Oester natuur (6 stuks) – Oosterschelde HK 46 nr. 3 – natuur of sjalotvinaigrette

Portobello – pastinaak – aardpeer – chantenay wortel

Coquilles – schorseneren – lavas – hazelnoot

Verse pasta – truffel – tijm – sjalot

Gebakken langoustine –  Imperial Heritage kaviaar (10 gr) – bloemkool – beurre noisette

Kalfszwezerik – Parijse champignon – cevenne ui – dragon reductie

Hoofdgerechten

Tarbot  – venkel  – aardappel  – graanmosterd

Zeebaars – pompoen – trompette de la mort – jus schaaldieren

Fazant – witloof – spruitjes – fine champagnesaus

Hazenrug (2cts) – spruitjes – veenbes  – pomme dauphine

Kalfsniertjes  – prei  – akkerzwam  – graanmosterd

Entrecote ‘Txogitxu’  – béarnaise  – kropsalade  – verse frietjes

Risotto van carnaroli rijst  – groene kruiden  – oude kaas  – kruidensla

 

LUNCH

Driegangen lunchformule€ 49

Wijnarrangement lunch€ 20

 

Productinformatie

Meer weten over de producten waar wij mee werken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Een Portugese Vino Verde bij buikspek

Een groene regio, vlak bij de Atlantische Oceaan, getypeerd door een maritiem gematigd klimaat.  Atypisch voor het warme zwoele Portugal, maar een pareltje voor Antonio Ribeiro en Sara Dionisio. Hun filosofie? Wijnen maken die een expressie zijn van het terroir. En dat biodynamisch!

Voor deze ALR (Antonio Lopes Ribeiro) -wijn is dat een frisse, minerale wijn. Gemaakt van 60% Loureiro, 30% Avesso en 10% Arinto, 3 inheemse druiven die floreren op hun granietbodem.

In de neus fijne aroma’s van groene appel en sinaasappel. In de mond een expressieve zuurgraad, levendig, fris en tegelijk rijpe tonen. Een opmerkelijke begeleider voor buikspek – kaviaar – aardappel. Maar daar houden we van. U ook?

Liever non-alcoholisch? Vraag naar het sappen- en infusiearrangement.

Geitenkaas van ‘t Leenhof

‘t Leenhof is een actieve melkvee-en geitenboerderij. Zij verbouwen het voerder voor hun dieren grotendeels zelf en laten hun dieren vrij grazen op de weide.

Hun koeienmelk gaat integraal naar de melkerij, maar de rauwe geitenmelk wordt op ambachtelijke wijze op de boerderij zelf verwerkt tot allerlei verse geitenkaasjes. Hierdoor hebben zij het ganse productieproces zelf in handen wat leidt tot fantastisch lekkere kazen.

Meer weten of een bezoekje plannen? Check de website van ‘t Leenhof.

Kintoa varken van Pierre Oteiza

Het Kintoa varken komt uit de Aldudes-vallei tussen Frankrijk en Spanje (Kintoa regio). Ze leven op berghellingen en zwerven vrij rond in de bossen. Daar vinden ze lokale kruiden en seizoensvruchten zoals kastanjes, eikels, beukennootjes en biologische granen. Het ras typeert zich door zijn lange oren en zwart-witte kleur.

Door het continue harde werk van een handvol lokale boeren zoals Pierre Oteiza herleeft het ras in zijn volle glorie en habitat nadat het in de jaren ’80 met uitsterven bedreigd was.

Meer weten? Check de website van Carnivale.

Onze locatie

Prins Boudewijnlaan 20,
2600 Berchem
 Tel: +32 473 89 76 78 Email: info@restaurantdecan.be

Openingsuren

Van dinsdag t.e.m. vrijdag (lunch en diner)
Zaterdagavond (diner)
Gesloten op zondag, maandag en zaterdagmiddag
Ontdek onze jobs!

Socials
Nieuwsbrief
.

© Restaurant Decan

X