Menu Decan
MENU DECAN
Geitenkaas “‘t Leenhof” | komkommer | olijf | waterkers
Langoustine | groene asperge | morille a la crème | bonenkruid*
Roodbaars | artisjok | paksoi | jus barigoule
Lam uit Texel | witte asperge | daslook | gebraiseerde bout
Aardbei | rabarber | limoen | sorbet karnemelk
A LA CARTE
Voorgerechten
Oester natuur (6 stuks) – Geay spéciales nr. 3 – natuur of sjalotvinaigrette
Oesters (6 stuks) – komkommergranité – limoen – sjalot
Gebakken langoustine – Imperial Heritage kaviaar (10 gr) – bloemkool – beurre noisette
Kalfszwezerik – knolselder – cevenne ui – parijse champignon
Langoustine – groene asperge – morille à la crème – bonenkruid
Salade van witte en groene asperge – grijze garnalen – bieslook -gepocheerd ei
Rundstartaar – pickles – crumble van zuurdesem
Hoofdgerechten
Grietbot – venkel – aardappel – graanmosterd
Kalfskroon – witte asperge – kasteelaardappel – bloemkool
Kalfsniertjes – prei – akkerzwam – graanmosterd
Lam uit Texel – witte asperge – daslook – gebraiseerde bout
Entrecote ‘Txogitxu’ – béarnaise – kropsalade – verse frietjes
Risotto van carnaroli rijst – groene kruiden – oude kaas – kruidensla
LUNCH
Productinformatie
Meer weten over de producten waar wij mee werken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Geitenkaas van ‘t Leenhof
‘t Leenhof is een actieve melkvee-en geitenboerderij. Zij verbouwen het voerder voor hun dieren grotendeels zelf en laten hun dieren vrij grazen op de weide.
Hun koeienmelk gaat integraal naar de melkerij, maar de rauwe geitenmelk wordt op ambachtelijke wijze op de boerderij zelf verwerkt tot allerlei verse geitenkaasjes. Hierdoor hebben zij het ganse productieproces zelf in handen wat leidt tot fantastisch lekkere kazen.
Meer weten of een bezoekje plannen? Check de website van ‘t Leenhof.
Kintoa varken van Pierre Oteiza
Het Kintoa varken komt uit de Aldudes-vallei tussen Frankrijk en Spanje (Kintoa regio). Ze leven op berghellingen en zwerven vrij rond in de bossen. Daar vinden ze lokale kruiden en seizoensvruchten zoals kastanjes, eikels, beukennootjes en biologische granen. Het ras typeert zich door zijn lange oren en zwart-witte kleur.
Door het continue harde werk van een handvol lokale boeren zoals Pierre Oteiza herleeft het ras in zijn volle glorie en habitat nadat het in de jaren ’80 met uitsterven bedreigd was.
Meer weten? Check de website van Carnivale.
