Menu Decan
MENU DECAN (4- of 5-gangen)
Het nieuw menu decan: van 1/10/2024 tot 9/11/2024
Tartaar van coquilles – granité citroengras – zeesla
Roggevleugel – kapper – groene olijven – pistache – aardpeer
Patrijs – foie – savooi – herfsttruffel*
Hert – vijg – kardemom – chutney pompoen
Appel – karamel – dulcey – millefeuille
A LA CARTE
Klassiekers (VG/HG)
Zeeuwse oester uit de Oosterschelde (6 stuks) – natuur of sjalotvinaigrette
Gebakken langoustine – Imperial Heritage kaviaar – bloemkool – beurre noisette
Kalfszwezerik – eekhoorntjesbrood– peultjes – kalfsjus
Kalfsniertjes – primeurgroentjes – graanmosterd – pomme château
Entrecote ‘selectie Carnivale’ – béarnaise – kropsalade – verse frietjes
Voor – en hoofdgerechten
seizoensgebonden
VOORGERECHTEN
Tartaar van Langoustine – kaviaar – krokante aardappel – verveine
Griet – ratatouille – courgette – basilicum
Terrine van ganzenlever – brioche
HOOFDGERECHTEN
Tarbot – eekhoorntjesbrood – dijonnaise
Zeebaars in zoutkorst – antiboise – venkel/zeekraal – pomme chateau (per 2 personen)
Bavette Vacapunk – pomme anna – eryngii – aïoli peper
Symfonie van lokale groenten ism de stadsboeren van ‘De Volle Grond’ Antwerpen
Productinformatie
Meer weten over de producten waar wij mee werken? Dan bent u hier aan het juiste adres.
Een Portugese Vino Verde bij buikspek
Een groene regio, vlak bij de Atlantische Oceaan, getypeerd door een maritiem gematigd klimaat. Atypisch voor het warme zwoele Portugal, maar een pareltje voor Antonio Ribeiro en Sara Dionisio. Hun filosofie? Wijnen maken die een expressie zijn van het terroir. En dat biodynamisch!
Voor deze ALR (Antonio Lopes Ribeiro) -wijn is dat een frisse, minerale wijn. Gemaakt van 60% Loureiro, 30% Avesso en 10% Arinto, 3 inheemse druiven die floreren op hun granietbodem.
In de neus fijne aroma’s van groene appel en sinaasappel. In de mond een expressieve zuurgraad, levendig, fris en tegelijk rijpe tonen. Een opmerkelijke begeleider voor buikspek – kaviaar – aardappel. Maar daar houden we van. U ook?
Liever non-alcoholisch? Vraag naar het sappen- en infusiearrangement.
Geitenkaas van ‘t Leenhof
‘t Leenhof is een actieve melkvee-en geitenboerderij. Zij verbouwen het voerder voor hun dieren grotendeels zelf en laten hun dieren vrij grazen op de weide.
Hun koeienmelk gaat integraal naar de melkerij, maar de rauwe geitenmelk wordt op ambachtelijke wijze op de boerderij zelf verwerkt tot allerlei verse geitenkaasjes. Hierdoor hebben zij het ganse productieproces zelf in handen wat leidt tot fantastisch lekkere kazen.
Meer weten of een bezoekje plannen? Check de website van ‘t Leenhof.
Kintoa varken van Pierre Oteiza
Het Kintoa varken komt uit de Aldudes-vallei tussen Frankrijk en Spanje (Kintoa regio). Ze leven op berghellingen en zwerven vrij rond in de bossen. Daar vinden ze lokale kruiden en seizoensvruchten zoals kastanjes, eikels, beukennootjes en biologische granen. Het ras typeert zich door zijn lange oren en zwart-witte kleur.
Door het continue harde werk van een handvol lokale boeren zoals Pierre Oteiza herleeft het ras in zijn volle glorie en habitat nadat het in de jaren ’80 met uitsterven bedreigd was.
Meer weten? Check de website van Carnivale.