Menu Decan
MENU DECAN (4- of 5-gangen)
Het nieuw menu decan van 27/06/2025 tot 26/07/2025
Pastrami – bio-tomaat – kalamata olijf – augurk
Gelakte kreeft – zoete aardappel – agastache – yuzu*
Turbotin – girolle – aubergine – vin jaune
Zomerree – padron – paksoi – salie
IJsparfait van rode bes – groene anijs – kruisbes
A LA CARTE
Voorgerechten
Pastrami – bio-tomaat – kalamata olijf – augurk
Gelakte kreeft – zoete aardappel – agastache – yuzu
Pomme moscovite – aardappel – kaviaar (15 gr) – bieslook – zure room (suppl 15 gr kaviaar)
Gebakken langoustine – Imperial Heritage kaviaar – bloemkool – beurre noisette
Rundstartaar – krokante groentjes – rucola – pickles
Hoofdgerechten
Turbotin – girolle – aubergine – vin jaune
Zomer ree – paksoi – polenta – salie
Kalfszwezerik – groene asperge – doperwt – kalfsjus
Kalfsniertjes – primeur groenten – graanmosterd – pomme château
Entrecote ‘selectie Carnivale | dubbel doel’ – béarnaise – kropsalade – verse frietjes
Productinformatie
Meer weten over de producten waar wij mee werken? Dan bent u hier aan het juiste adres.
De Weissburgunder van Scadena uit Malans is een Zwitserse wijn van uitzonderlijk niveau. Onder leiding van de getalenteerde wijnmaakster Mathilde weet dit domein wijnen te creëren die zowel verfijnd als karaktervol zijn — iets wat ook Gault&Millau niet is ontgaan, met meerdere vermeldingen en erkenningen als gevolg.
Deze Weissburgunder is een prachtig voorbeeld van precisie en elegantie: subtiele aroma’s van witte perzik, bloesem en een hint van amandel worden gedragen door een frisse, minerale ruggengraat. In de mond is hij puur en gelaagd, met een fijne structuur, sappige zuren en een lange, zilte afdronk die doet denken aan kalksteen en berglucht.
Voor Evelien is het een waar genoegen om met zulke Zwitserse parels te werken. Haar voorliefde voor alpine terroir en authentieke wijnmaakstijl komt in deze fles volledig tot zijn recht — een wijn die de stilte van de bergen in zich draagt, en tegelijk gastronomisch breed inzetbaar is.
Liever non-alcoholisch? Vraag naar het sappen- en infusiearrangement.


“Voor mij begint elk nieuw menu bij de pure producten,” vertelt Jan. “Ik hou ervan om ingrediënten te laten spreken, hun karakter niet te verstoppen. Als ik een gerecht bedenk, zie ik eerst de producten voor me — hoe ze ruiken, hoe ze aanvoelen, wat ze nodig hebben om tot hun recht te komen.”
Hij glimlacht terwijl hij in zijn potten roert. “Het mooiste compliment dat ik kan krijgen? Dat je op het bord nog precies ziet wat je eet. Geen overbodige franjes, geen masker van saus of schuim. Gewoon: smaak, structuur en eerlijkheid. Ik wil dat onze gasten proeven waar iets vandaan komt.”
Zo ontstaat bij Decan een menu uit aandacht voor het product — met liefde voor eenvoud, precisie en seizoen.