Over ons
Restaurant Decan
Van pianist tot kok
Als kind wilde ik bakker worden. De geur, de smaak en de ambachtelijke bereidingen spraken me aan. Maar ook muziek zit me in de genen. Na wat rijpingsjaren en een masterstudie in de muziek (piano) ben ik mijn hart gevolgd en professioneel kok geworden.
Na een intense horeca-ervaring in sterrenzaken en een gerenommeerd catering bedrijf waagde ik de sprong naar een eigen zaak. Ondertussen al enkele jaren.
En de muziek? Ook die passie is er nog steeds. Twee werelden wil ik kunnen combineren.
Jan Decan
Rustig, beheerst en gevat
Rustig, beheerst en gevat, zo kan u me best omschrijven. Tot wanneer ik aan mijn fornuis sta.
Als chef hecht ik veel waarde aan alle type ingrediënten, van de meest verfijnde tot de eenvoudigste. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat smaak en kwaliteit kan bieden, met respect voor wat de natuur ons geeft. Dit leidt tot gerechten met een harmonieuze balans tussen verfijning, toegankelijkheid en beschikbaarheid. Een duurzame filosofie die u proeft in elke creatie: elegant, verrassend en uitnodigend.
Jan Decan
‘Ik wil echt dat mensen naar hier komen en dat ze niet alleen lekker gegeten hebben, maar vooral ook een hele avond genoten hebben. Voor mij bestaat er niets beter dan dat.’
restaurant decan.
Restaurant Decan, samen met echtgenote Evelien
Liefde voor wijn
Na een lange carrière in de businesswereld maakte Evelien bij de start in januari de volledige overstap naar het horecaleven, om samen met Jan, restaurant Decan te runnen.
Een liefde voor wijn had ze altijd al en door zich erin te verdiepen is die liefde alleen maar gegroeid.
Oostenrijkse wijnen weten haar altijd te verrassen en dan in het bijzonder grüner veltliner wijnen. Het intense smaakprofiel van limoen, groene peper en frisse zuren zijn mooi te combineren met de gerechten van de chef.
Persartikels
De Standaard Magazine – culinair recensent Bruno Vanspauwen (september 2021)
“Bruno Vanspauwen geeft topscore aan Decan: de gerechten zijn heerlijk”
Bekroond met 4 bordjes = uitstekende-prijskwaliteitverhouding
Culinaire Ambiance – Elise Coppens (oktober 2021)
“Restaurant Decan – een culinaire harmonie. Eentje die je graag zelf komt beleven.”
Sabato (februari 2022)
“Truffel en carpaccio van coquilles, afgetopt met dashi en zure room: klassieke perfectie.”
Trends
“Intiem huis van vertrouwen.”